TURİZMCİLERİN İSTANBUL HAVALİMANINDAKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

İGA İstanbul Havalimanı açıldığı günden bu yana bir çok ödül alarak, dünyanın ve Avrupa’nın en iyi havalimanı olduğunu ödüllerle tescilledi. Yakın zamanda “En İyi Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ve “Avrupa'da En İyi Gümrüksüz Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı” ödüllerini de iki yıl üst üste kazanmış oldu. 


Dünyanın tek çatı altındaki en büyük katlı otoparkına sahip olan havalimanında, turizm araçları için ayrılmış olan Otobüs-Minibüs otoparkında uygulanan yüksek fiyat tarifesi nedeni ile taşımacıların sorunlar yaşadığı belirtildi.  


Otobüs-Minibüs parkı için ayrılmış alanda kısa süre içerisinde yapılan üst üste zamlardan sonra otopark alanı kullanım dışı kalmış durumda. Yüksek tarifeden şikayetçi olan taşımacı ve turizm firmaları araçlarını havalimanı yol kenarlarında bekletmek zorunda kalıyor ve bu durum trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.  Turizm şirketi yetkilileri ''araçlarımızı havalimanı dışında bekliyor. Mesafeden kaynaklı gecikmeler dolayısıyla müşteri nezdinde hizmetin aksamasına neden oluyor’’ dedi.  Araç kaptanları bekleme alanında yeme-içme hizmetinin yetersiz olduğunu ve tuvaletlerin bakımsız olduğunu vurguladı.

TÜRSAB FATİH BTK YERİNDE İNCELEDİ
TÜRSAB Fatih Bölge Temsil Kurulu, konu hakkında incelmelerde bulunmak üzere İGA İstanbul havalimanında bir takım ziyaretler yaparak, çözüm üretebilmek için çalışmalara başladı. Bölge Temsil Kurulu Başkanı Gürkan Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ile sahada yapılan incelemelerde yetkililerden bilgi aldı. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için bir rapor hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlarla koordine halinde bir çalışma yürütülecek.

 otopark içindeki kafede sadece simit çay satışı bulunuyor

araç kaptanlarının kullanacağı konteynerden bozma wc

  tuvaletler kullanılmaz halde